Selasa, 14 September 2010

SKMM - jangan buta mata hati yaa...!!

http://4.bp.blogspot.com/_2F9nTcAJr7c/TI7E0hiV-tI/AAAAAAAAQ5c/vATeAkT_PUw/s1600/um.jpg

Salam Bapak Menteri.. ini punya surat habaq tak mau ambik tindakan kaa...
nie kira sedang membakaq sifat-sifat perkauman nie....takan tengok saja...
mentang2 lah surat habaq hangpa...jadi pakat tengok sebelah mata saja...
Bapak Menteri Oh Bapak Menteri... itu belum lagi blogger2 BN/UMNO
yg dok maki belaga 3 kaum antara Nik Aziz, Kit Siang, Hadi, Anwar, Karpal..
Tolong yaaa..Tolong Bagi Adil Sikit Nak Ambil tindakan tuuu....

SKMM tubuh pasukan khas untuk tangani hasutan perkauman di Internet

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia(SKMM) telah menubuhkan sebuah pasukan khas bersama polis untuk menangani ancaman terhadap keselamatan dan perpaduan negara menerusi internet, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata, sejak awal tahun ini, SKMM telah menerima 533 aduan mengenai salahguna kemudahan internet khususnya rangkaian sosial seperti Facebook dan Twitter.

"Dari 533 aduan itu, 26 peratus merupakan aduan mengenai percubaan merosakkan perpaduan kaum di negara ini," katanya ketika berucap pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri anjuran kementeriannya di Kuala Klawang di sini malam ini.

"Berdasarkan aduan ini, kerajaan berpendapat sudah tiba masanya untuk membuat tindakan tegas kerana (ada) pihak telah ingkar dengan nasihat kita. Sudah sampai masanya...kalau tidak soal perkauman ini akan sentiasa dipermainkan," katanya.

Rais berkata, kerajaan tidak menyalahkan Facebook atau Twitter kerana medium ini sepatutnya boleh diguna untuk meninggikan tamadun negara, sebaliknya ada pihak cuba meranapkan perpaduan sedia ada.

Kira-kira 7,000 orang menghadiri majlis itu yang diselang seli dengan persembahan nyanyian, tarian serta penyampaian bantuan kepada warga Jelebu yang mengalami kesusahan. – Bernama

Tiada ulasan: