Rabu, 1 Mei 2013

Disebalik Isu Duit Zakat & Jamil Khir..???

oleh AnakKedah007

Nak sentuh sikit bab DUIT ZAKAT & JAMIL KHIR sebab dok tengok dia pulon berkempen di JERAI sana nanti puak BN sokong angkat bagi menang orang mentedarah duit Zakat nie naya kita semua nak jawab..

Macamana seorang menteri yang jaga agama boleh tergamak pinjam duit zakat untuk urusan peribadi lepas tu tak ada pula mana-mana mufti yang nak tegur akan kesalahan tersebut.

Malaysia ada berpuluh-puluh mufti. Seekor haram pun tak bersuara tentang kes Jamir Khir. Gamaknya tok-tok mufti kita asyik sibuk jaga peti masing-masing. Perbuatan Jamil Khir menyeluk tangannya kedalam tabung duit zakat dan mengambik duit RM63,650.00 adalah perbuatan busuk, lebih busuk dari daging babi yang busuk disumbat dalam lubang najis babi.

Jangan double-standard, jgn pilih bulu. Bulu ada ka, bulu dah gugur ka, tak kira. Jamil Khir memang patut kena balun 9 sroke. Sebab dia kapur 3 kali ganda dari amil zakat di Johor Redzuan Mohd Said yang menyalahgunakan RM19,510..

Kes mereka berdua nie sama saja jika dilihat tapi Amil tu kena didapati bersalah namun si Jamil Khir tak kena... ini yang di bincangkan...

Duit zakat mana boleh pinjam-pinjam. Mana boleh geran-geran. Che Mat balaci kata duit zakat boleh digeran-geran. Pala bala Che Mat lah.

Benda nie pon tak reti nak mikir kaa...

Buat rumah besar gedabak ada duitnya. Nak bayar upah lawyer mengapur duit zakat. Apa punya low-class menteri agama nie...orang macam nie ka hangpa nak angkat jadi YB JERAI..pakat pakat pikaiq la nooo...!!

Tiada ulasan: