Ahad, 12 Mei 2013

TAHNIAH dan selamat bertugas....


Alhamdulillah dengan terlantiknya Datuk Mahfuz sebagai PJ Kedah yang baru maka dengan ini page AZIZAN MESTI LETAK JAWATAN ditutup dengan RASMINYA...

Kami ucapkan selamat bertugas dan buatlah kerja cara ISLAM dan yang UTAMA dengaq sama cakap orang di bawah...

Selamat bertugas dan mengembalikan PAS KEDAH di mercu kejayaan semula....

Mahfuz Pesuruhjaya PAS Kedah yang baru

Harakahdaily, 12 Mei 2013
KUALA LUMPUR: PAS melantik Naib Presidennya, Datuk Mahfuz Omar (gambar) sebagai Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah yang baru bagi menggantikan Datuk Seri Azizan Razak.

Keputusan ini dicapai dalam mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat yang bersidang hari ini di Pejabat Agung PAS.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali memaklumkan, mesyuarat hari ini juga memutuskan untuk membuat post mortem terhadap keputusan pilihan raya umum ke 13.

"Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub telah dilantik mengetuai jawatankuasa postmortem ini dengan timbalannya adalah Dr Dzulkefly Ahmad manakala Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS (PPP), Dr Zuhki Marzki sebagai setiausahanya," umum Mustafa kepada Harakahdaily.

Mesyuarat Jawatankuasa Pusat hari ini adalah yang pertama diadakan selepas pilihanraya umum ke 13, 5 Mei lalu.

Mesyuarat yang dipengerusikan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bermula jam 10.30 pagi tadi yang berakhir jam 2.30 tadi.

Dalam PRU 13, PAS menang 21 kerusi Parlimen dan berjaya mempertahankan Kelantan namun kalah di negeri Kedah.

Mahfuz menggantikan Ustaz Azizan yang sehingga kini masih belum sihat selepas pembedahan kedua-dua belah kakinya akibat diebetis.

Mahfuz dalam PRU 13 menang kerusi Parlimen Pendang manakala Ustaz Azizan kekal di DUN Sungai Limau.

Namun begitu, PAS hilang lima Parlimen di Kedah iaitu Jerai, Pendang, Sik, Baling dan Padang Terap di samping kehilangan negeri Kedah.

Post morterm dipercayai dibuat bagi mengenalpasti punca sebenar kekalahan PAS di Kedah dan beberapa negeri lain ekoran dakwaan pelbagai penyelewengan yang berlaku.

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah..semoga PAS Kedah Selamt Sejahtera dlm menuju PRU 14...jangan timboi lg cerita Wala' n tak Wala'...protes memprotes...golongan kiri n golongan tengin...yg atas dengar2 sama yg bawah...yg bawah jgn dok belagak kata tau semua...tempat tinggi nampak semua...dok bawah nampak lubang hidung sendiri saja