Isnin, 11 Februari 2013

Ada orang buat busuk nama PAS pun pihak PAS KEDAH boleh relax jerrr..!!!

Alhamdulillah nampaknya PAS TERENGGANU lagi PANTAS daripada PAS KEDAH & PAS PENANG...

Ok baca dulu apa yang AKU PUJI PAS TERENGGANU...

"Syaitan Dikenali" Berdemo Guna Lambang PAS - Laporan Polis Dibuat

PAS Terengganu membuat satu laporan polis ekoran tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan lambang PAS dalam demonstrasi isu kalimah ALLAH yang diadakan di pekarangan Masjid Sultan Ahmad di Chukai pada Selasa 5 Februari lalu.

Dalam laporan tersebut, Penolong Setiausaha Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu Haji Hanafiah Mat menegaskan beliau tidak mengenali langsung mereka-mereka yang mengadakan demonstrasi itu.


Beliau berkata, lapoan tersebut dibuat kerana tindakan individu terbabit khususnya Mohd Firdaus Harun yang menjadi jurucakap kumpulan itu telah menyebarkan ketegangan kaum dan agama serta boleh menyebabkan keselamatan negara terancam.
Tengok depa dengan pantas membuat laporan POLIS diatas beberapa Individu yang membuat demontrasi dengan mengaku AHLI PAS...

Bukan Demonstrasi PAS; Polis Diminta Ambil Tindakan


KUALA TERENGGANU - Dua demonstrasi yang diadakan di masjid Tengku Tengah Zaharah Kuala Ibai, Kuala Terengganu dan di pekarangan Masjid Sultan Ahmad di Chukai adalah bukan dianjurkan oleh Badan Perhubungan PAS Terengganu atau mana-mana organ dibawahnya.

Setiausaha Badan Perhubungan PAS Terengganu Haji Yahaya Ali menafikan sekeras-kerasnya dakwaan pihak yang tidak bertanggungjawab berhubung isu kalimah ALLAH dan menggesa pihak polis mengambil tindakan segera.


TETAPI cuba lihat PAS KEDAH apa tindakan depa ambik apabila ada beberapa orang yang mengaku sebagai AHLI PAS duk buat demontrasi...

Lagi bantahan ahli Pas terhadap Guan Eng

SEBAHAGIAN daripada penyokong dan ahli Pas mengadakan bantaran terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berhubung penggunaan kalimah Allah, di hadapan Masjid Khairiyah Bedong, Sungai Petani hari ini. - UTUSAN

SUNGAI PETANI 27 Jan. - Sekumpulan penduduk dan ahli Pas di sini hari ini mengadakan demonstrasi bagi menyuarakan bantahan terhadap Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng ekoran kenyataannya yang mahu menggunakan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

Kumpulan tersebut mengadakan perhimpunan aman di Masjid Al-Khariah, Bedong di sini selepas solat Zuhur dan mendesak Ketua Menteri Pulau Pinang itu memohon maaf kepada umat Islam di negara ini secara terbuka dengan segera.

Jurucakap kumpulan itu yang merupakan ahli Pas kawasan Guar Chempedak, Abdul Mannan Khan Arshad Ahmad, 48 berkata dia kesal apabila melihat isu agama menjadi taruhan politik sesetengah pihak.

"DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) mencetuskan isu ini untuk mengambil kesempatan bagi meraih undi di kawasan bandar dan saya kecewa apabila Pas berdiam diri.

"Ulama-ulama Pas sepatutnya menegur dengan lebih awal Guan Eng dalam isu ini tetapi nampaknya mereka tidur sahaja.

"Hanya orang Islam boleh menggunakan kalimah Allah dan kami bantah jika mana-mana pihak yang bukan beragama Islam mahu menggunakan kalimah Allah," katanya kepada pemberita ketika perhimpunan aman di Masjid Al-Khariah di sini hari ini.

Seorang ahli Pas kawasan Gurun, Jasmi Rosli, 36 pula berkata dia berasa marah apabila isu ini dimulakan oleh Guan Eng.

"Saya juga sedih apabila soal agama dipermainkan dan saya harap pemimpin Islam di negara ini bersatu hati dalam isu kalimah Allah ini," ujarnya.

Sebelum ini, pada Jumaat lalu, satu perhimpunan aman untuk mendesak Guan Eng memintaa maaf telah diadakan oleh penduduk Islam di hadapan Masjid Muzzaffar Shah manakala semalam perhimpunan yang sama diadakan di Masjid Kampung Sepom Tikam Batu di sini. - UTUSAN


Dari sumber risikan kami mamat yang bernama MANAN nie seorang yang tak berparti dan beliau ini manusia yang ibarat lalang... untuk makluman lanjut bolehlah PAS KEDAH hubungi PAS Cawangan Guar Chempedak untuk maklumat detail...

Kenapa di diamkan sahaja apa yang dilakukan oleh beberapa orang ini..sedangkan apa yang dilakukan telah menjejaskan nama PAS bukan sahaja di KEDAH tetapi di dalam MALAYSIA amnya....

Mana perginya PAS KEDAH atau PAS KAWASAN untuk membersihkan nama PAS yang dicemari oleh beberapa orang ini..... jangan anggap ini benda kecil..memang jika di KEDAH tak ada impaknya tetapi bagaimana dengan rakan-rakan di negeri lain sepert MELAKA & NEGERI SEMBILAN yang mana sudah semestinya mereka akan di peningkan pemikiran mereka dengan isu-isu sebegini....

Jadi pakat-pakat fikirkanlah apa nak buat....Tiada ulasan: