Isnin, 11 Februari 2013

Inilah masalahnya bila BODOH tunjuk pulak kat orang..!!!



Memandangkan orang yang tak sokong kerajaan BN tak boleh pakai jalan raya, tak boleh hantar ank pi sekolah kerajaan, tak boleh itu dan ini, maka saya nak cadangkan agar golongan ini tok sah bayar cukai pendapatan, cukai jalan, cukai pintu, bil elektrik dan air, bil indah water, bil telefon dan semua bayaran yang ada kena mengena dengan kerajaan BN.

Golongan korporat yang tak sokong kerajaan Bn pun tok sah bayar cukai perniagaan. Agak-agaknya kerajaan BN boleh bayar gaji kakitangan awam tak kalau kita buat macam ni? Boleh buat jalan raya tak? Boleh buat hospital tak? Boleh buat sekolah tak?

Kah kah kah... lepas ni kerajaan jangan kutip cukai dari aku
sebab aku ni pembangkang.
Kutip je cukai dari penyokong be end. Jimat sikit duit aku
Kah kah kah...

Sendiri mau fikir..........


1 ulasan:

Awanama berkata...

Bagus pemikiran mu Nurul Husna... Kalau ikut lojik begitu maka kamu kena cari tanah lain, udara dan matahari lain serta dunia lain kalau tak nak laksana hukum Allah kerana semua itu milik Allah.. hatta nyawa kamu sendiri... carilah tuhan lain yang boleh bagi kamu nyawa dan semua itu....