Khamis, 21 Julai 2011

Isu Sidang DUN KEDAH Pendek - Sorry MP Pendang...

http://2.bp.blogspot.com/-jGTrVwOFRhg/TieTFJBoeaI/AAAAAAAAFKI/fCoehUJQxvQ/s1600/2011-07-21_104621.jpg
ha ha ha..gua tak puas hati lagi gua nak jawab jugak.... alaaa YB cool laa dulu masa BN dok buat kelaku nie kita jugak yg dok bising suruh dipanjangkan...awat YB ingat kami lupa kaaa....kalau YB lupa kami tak tau la kata apa.....ingat YB..dengan isu nie laaa kita dok kena perli skrg nie... dulu bukan main menyalak tapi skrg 2X5 jaaaa....

Macam saya kata..awat bangsat sangat ka DUN KEDAH sampai tak ada benda nak di bincangkan.... mcm DUN SELANGOR depa bahas USUL TERGEMPAQ sokong PERHIMPUNAN BERSIH.. awat kita tak boleh buat sama kaa... sekurang2nya masa bahas isu 8 benda yg BERSIH mintak tu dapatlah kita berhujah untuk bagi semua faham apa yg kita mintak tuuu....awat susah sangat kaaa.....

Macam bahas isu SOAL JAWAB tuuu... awat ada minimun requirement kaa untuk soalan ditanya.... setahu kami masa di parlimen yg dok tengok LIVE kat internate tuuu selama 2,3hari dok sebut SOALAN 1, 2, 3 dan sampai 44 kekadang tuuu... nie mai DUN KEDAH dok pulon 4 soalan saja.....awat ingat kami BODO kaa YB...kalau kami BODO kira silap la kami angkap YB jadi ahli parlimen sebab kami BODO angkat orang BODO....

Sekarang bukan zaman dulu YB...hangpa buat apa rakyat tak pertikai....dulu boleh laa dok perbodokan kami nie....kami dah lama dah tau akai mengelat nie sebab UMNO dah ajaq kami lama dah... jadi bila mai penyakit nie nak kena kat pimpinan Pakatan Rakyat yg kami angkat maka jadi tanggungjawab kami untuk menegoq....kalau takmau pakai lantak hangpa laa....

Dulu zaman Ust Fadhil Noor berhujah dalam PARLIMEN dan ada copy VCD yg dok taboq rata kampung..masa tu betapa bangganya para penyokong dok tengok YB-YB depa dok berhujah dalam dewan... begitu jugaklaaa dengan SIDANG DUN nie...masa mula-mula dulu dok tengok YB Anak Bukit dok hujah "disini disinun" rasa bangga dan puas melihat Kerajaan Negeri menjawab soalan....tapi mai lanie nama aja SIDANG DUN tapi apa pon tarak.....

Buat macam cukup syarat jaaaaa...awat dok nak simpan apanya berdepan laa dengan pihak PEMBANGKANG tuuuu...kalau setakad hebat dok berceramah atas stage tapi bila berhujah face to face takan tak berani kot.... Jika mcm tuu kira hebat lagi laaa sahabat2 yg berhujah di facebook mempertahankan KERAJAAN yg mereka sokong ini...depa boleh dikatakan sentiasa berhujah dengan data dan fakta untuk mematahkan hujah pihak lawan.....

Jadi akuilah wahai YB bahawa markah untuk KERAJAAN NEGERI dalam kategori SIDANG DUN depa dapat E sebab depa gagal untuk menyampaikan yg sebenarnya kepada rakyat...jadi terimalah hakikat tersebut...................

Tiada ulasan: