Isnin, 19 September 2011

Inilah padahnya bila Pemimpin Pakatan Rakyat Gila Nak bercakap tak pikiaq masa depan...!!

Inilah masalahnya bila ada pemimpin gila bercakap..tak kira DAP ka PAS ka PKR ka..nak bercakap tu tengok isu laa oi...benda remeh temeh hangpa letak ketepi dulu.. puak UMNO/Bn depa suka bincang isu remeh-temeh nie supaya bagi rakyat bersembang dan tak pikiaq bab bab depa dok rembat harta rakyat...puak tu dia bukan kira dah janji apa yg keluaq dari pimpinan PR sekarang nie tak kira mai dari twitter ka fb ka blog ka sembang kedai kopi ka depa akan besaqkan macam itu sidang media DAP ka PAS ka PKR ka...jadi sendiri mau ingat laa..jaga la sikit mulut tuuu....

Lanie gua rasa kalau sembang bab buku jingga tu pon dah tak habih nak ulas dah nie dak dok pie sembang BAB BENDERA MALAYSIA tu buat apa... bila dah di buat isu baru kelam kabut nak kena cover....jadi jaga2 laaa mulut hangpa tuuu kami kat bawah nie dah letih dah nak cover hangpa....

http://4.bp.blogspot.com/-O2X3ZGivI7M/TnaoSgHh-bI/AAAAAAAAFOM/nEcLX_HB4Lg/s1600/2011-09-19_102537.jpg

Nasib baik PAS pandai pulak counter attack akan isu nie jika tidak pakai dok kerenyeh pulak laa nak menjawabnya....

PAS: Pakatan tak akan tukar bendera Malaysia

Pakatan Rakyat memberi jaminan bendera Malaysia yang diguna-pakai sejak negara mencapai kemerdekaan tidak akan ditukar sekalipun pembangkang mengambil alih Putrajaya.

Menurut Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, tiada keperluan untuk menukar bendera kerana ia adalah lambang kedaulatan negara.

"Isu ini tidak perlu jadi polemik kerana ia tidak akan menjadi dasar Pakatan Rakyat, dan PAS secara tegas tidak akan sesekali menyokong cadangan sedemikian daripada sesiapa pun...

"Disebabkan itu, sebagai rakyat Malaysia, bendera negara perlu dipertahankan, tidak boleh diperlekehkan dan dipersendakan, katanya dalam satu kenyataan media.

Tiada ulasan: