Ahad, 2 Mac 2014

Bilakah pula JAMBATAN PULAU BUNTING akan di RASMIKAN..!!

 

PULAU BUNTING ada JAMBATAN : Apa penyelesaiannya.!!

oleh AnakKedah

Akhirnya selepas perasmian JAMBATAN PULAU PINANG ke 2 maka saya ingin juga menyuarakan ilham apa akan dilakukan dengan Pulau Bunting & Jambatan ini.

Apa yang boleh dilakukan antaranya ialah meratakan pulau tersebut dan akan membina satu tempat rekreasi dan riadah untuk dijadikan sebagai salah satu pusat perlancongan di Kedah.

Di Pulau itu boleh dibina seperti Homestay & Motel untuk sesiapa yang ingin tidur disana dan menikmati pemandangan Laut Selat Melaka disamping menjalankan aktiviti memancing sepertimana sekarang ini itulah aktiviti utama yang dilakukan di jambatan tersebut.

 

Jika kerajaan negeri ingin menjadikan Pulau Bunting ini sebagai Marina tempat mendaratnya kapal-kapal mewah dari Selat Melaka pun boleh juga..

 Bukan apa.. sudah sekian lama dilihat akan terbiarnya JAMBATAN tersebut sedangkan jika di laksanakan sesuatu projek boleh juga rakyat menggunakannya...

 Kepada Kerajaan Negeri Kedah sekarang ini, sesuailah sekiranya difikirkan sesuatu kepada projek yang jadi GAJAH PUTIH ini.............................

 

 

 

 


Tiada ulasan: