Khamis, 5 Mei 2011

bila BAPAK BLOGGER dah bersuara... kira sound direct jaa...baru ada akai..!!!

Tu dia aihhhh BAPAK-BAPAK BLOGGER dah bersuara... Aku kira OK laa lagi tak boh ayat KEPALA BAPAK HANGPA... tapi sendiri mau ingat laaa...

yg aku nak kata pasai blogger KedahLanie... aku rasa depa nie lahir sebelom KEDAH MENANG lagi... depa nielah kira generasi awai sumber maklumat kepada kami di Kedah nie.... depa nie kira kerja tak dak upah langsung semua kira LILLAH HITAALA.. tak macam hangpa yang dok kat WISMA nuuu.. dok dalam ekon buat flyer buat vcd lepas tu taboq rata...itu pun dah bangga gila babi kata hebat kerja hangpa.... pada aku puak2 blogger nie lagi hebat kerja depa.... GAJI tak DAK... KOMPUTER rasanya kalau mcm aku nie kira baru RAM500, 30GIG, PENTIUM 3 saja..tu pon dah berapa ratus kali masuk workshop dah...ini komputer aku laa kalau team kedahlanie aku taktau laa....boleh kata hari2 depa update dan hidup blog depa...lena waktu mana pon aku taktau...anak bini depa macamana...

kalau nak dibandingkan dengan musodak yg jadi pengarah tu aku rasa hangpa patut panggil team kedahlanie dan belajaq dari depa laaa....macamana nak buat kerja kat penerangan tuuu....depa siap ada radio sendiri setahu aku... tapi kedah nie ada apa...wartakedah.net... nak update pon satuhari paling tinggi 3 kali..kurang ada lagi....nak harap amantv.net kesian aku awangjanggut dok buat bideo klip tuuu... takyah nak buat segak2 la bro...buat mcm TVkedah tu pon dah cukup dah...TVkedah tu pon team kedahlanie juga rasanya....tu belom sembang bab facebook lagi...hangpa nak buat facebook MB KEDAH pon terhegeh-hegeh...baru2 nie ada satu sapa buat taktau..tapi macam hidup nak mampos jaaa..haram tak ada berupdate...ada org kuat keliling kelalng buat apa taktau.. SETIAUSAHA AKHBAR ada SETIAUSAHA POLITIK ada... tapi macam tak dak.... tu pon jangan bila orang tegoq habih semua melenting....

oklaaaa aku dah nak peace dengan hangpa malas nak cuit muit hangpa kerap sangat satgie tak pasai2 ada orang panas...akhir sekali aku nak habaq bukan aku kata KEPALA BAPAK HANGPA tuuu..yg kata MAT SAMAN KATI....hengpa pie la penerajang dia.....

OK peace....

Kami di KEDAHLANIE dah lama dah nak cakap macam nie.. apadia.. LUNCAI.!!

PR PERLEKEH..KUASA BLOGGER

PRU 13: Media

Oleh: MSK

Dari dulu sampai sekarang, pemimpin Pakatan masih lagi buat bising tentang Utusan dan TV3.
Utusan pembohong. Utusan putarbelit. Utusan berat sebelah. blah..blah…blah.
TV3 penipu. TV3 tak bagi ruang kepada Pakatan. TV3 tak ada etika. blah…blah…blah.

Sapa yang percaya Utusan akan bersikap adil kepada Pakatan adalah bodoh.
Sapa yang percaya TV3 akan bersikap adil kepada Pakatan adalah bangang.
Sama juga sapa yang berharap Harakah akan kata Umno bagus adalah bodoh.
Sama juga sapa yang berharap Keadilandaily menulis yang baik tentang BN adalah bangang.

Utusan, TV3, Harakah dan Keadilandaily adalah akhbar parti. Sudah semestinya depa tulis yang baik tentang parti depa, dan yang buruk tentang musuh depa.

Utusan dan TV3 dok kutuk kita sudah sekian lama. Depa dok menipu tentang kita sudah lama. Tapi pasai apa tahun 2008 kita boleh menang 5 negeri? Pasai apa di Parlimen kita boleh dapat 81 kerusi sehingga menafikan 2/3?

Orang Pakatan sudah lupa pasai blog dan blogger. Maklumlah sekarang sudah pandai berfesbuk dan twitter.

Dalam PRU 13 akan datang, ada dua kelompok pengundi yang menjadi majoriti. Gen X dan Gen Y. Gen Boomers mungkin ada nama saja dalam daftar pemilih. Yang akan datang kepusat pengundian pun, mungkin kena naik kerusi roda.

Gen Boomers adalah generasi kertas. Gen inilah yang masih dok baca Utusan dan tengok TV3 untuk mendapat berita. Kalau dapat masukSinar Harian, heboh keliling kampung. Tak kira orang BN atau orang Pakatan, tak ramai Gen Boomers yang baca berita melalui internet. Gen X dan Y tengok TV3 untuk hiburan. Masa Buletin Utama depa tukar channel.

Gen Boomers jugak yang dok heboh jangan baca Utusan atau tengok TV3. Geng Boomers jugak yang kata jangan percaya Utusan dan TV3. Tapi bila TV3 dan Utusan tulis pasai Raja Petra, geng ni jugak la yang percaya. Tak percaya? Pi tanya Chua Jui Meng.

Yang menyebabkan Pakatan menang besar dalam PRU 2008 adalah dari Gen X dan sedikit dari Gen Y. Gen X adalah Gen blog dan website. Manakala Gen Y adalah Gen Facebook dan Twitter. Gen X adalah Gen laptop, manakala Gen Y adalah Gen-mobile.

Pencapaian terbaik Pakatan pada tahun 2008 adalah disebabkan oleh laman-laman web dan blog. Web dan blog berjaya menangkis serangan Utusan dan TV3. Tapi aku tau, ada orang akan kata…"Eleh…Matsamankati syok sendiri."

Sebaik saja PRU 2008, blog-blog tumbuh seperti cendawan. Prestasi Pakatan semakin meningkat. Dalam setiap PRK, Pakatan menang. Dalam krisis Perak, blog memainkan peranan utama menyampaikan maklumat kepada rakyat. Dan blog-blog pro-Pakatan dikunjungi oleh majoriti pembaca internet. Manakala blog-blog pro-Umno tak ada sapa yang nak baca. Kalau nak baca pun, mungkin depa baca blog Parpukari.

Pada November 2009, aku buat perbandingan diantara blog pro-Pakatan dengan blog pro-BN.

http://2.bp.blogspot.com/-U_-fRwd5ZUU/TcEmdQCpU2I/AAAAAAAAA44/limBxeTx6FA/s1600/alexa-20112009.png
Ranking Alexa 20 November 2009

Blog-blog pro-Pr bewarna biru dan blog pro-BN bewarna oren. Dalam Top10… PR menang 9-1. Dalam Top20… PR menang 16-4. Dalam Top50…PR menang 37-13.

Berapa ramai diantara blogger-blogger Pro Pakatan yang dibayar? Berapa banyak duit Pakatan habis untuk menaja blogger-blogger ini? Setakat blogger-blogger yang aku kenai, semua sengkek. Tu pasai ramai yang tak tahan dan berundur atau perlahan.

Dari mula Pakatan menang aku cuba menyatukan blogger-blogger pro-Pakatan untuk memastikan sekurang-kurangnya depa boleh bayar duit broadband pun jadi la. bukan senang nak jadi blogger. Takat blogger copy-paste boleh la. Tapi kalau nak berjalan cari maklumat, buat research…banyak modai. Sapa nak bagi? Sampai la….habuk pun tarak.

Aku pernah bagi tau kat seorang EXCO Perak yang bertanggungjawab tentang Penerangan untuk mengoptimumkan penggunaan internet kepada rakyat. Malah Pengarah Penerangan pun orang PKR. Apa jawapan mereka? "How many people read internet?"

Kalau depa tanya lagi macam tu, suruh depa pi blog Tukar Tiub. Dan suruh depa kira jumlah pengunjung yang mengunjungi blog Tukar Tiub. Aku ambik blog Tukar Tiub sebab dia maintain sejak dari dulu.14,348,309 pengunjung bahagi dengan 32 bulan. Sama juga dengan 448,384 pengunjung sebulan. Bayangkan…berapa ramai manusia yang tengok video porno dalam blog-blog Umno yang menduduki Top10? Tok Imam dan Tok Siak pun tengok!!!

Nak kata kerajaan Pakatan Rakyat tak dak duit pun tak boleh. Berapa juta dihabiskan untuk TV Antara, yang kemudian bertukar jadi Tv selangor, sekarang jadi TVSNews pulak? Gaji CEO saja dah dekat 20ribu sebulan…tapi apa pencapaiannya?

Bukan aku nak berlagak la. Tapi kalau bajet puluh ribu sebulan untuk nak maintain TVSNews…dan dengan ranking Alexa 832, bagi kat Anak Sungai Derhaka buat lagi bagus. Dengan gaji CEO TVSNews tu, aku rasa blogger-blogger boleh buat 10kali ganda lebih baik.
Berapa banyak bajet yang diperuntukkan untuk Selangorkini.com? Bukan aku nak riak. Tapi dengan hasil menebas rumput tepi highway, aku buat Malaysiatimes, dalam sebulan dah boleh potong ranking Selangorkini.com yang bajet depa saja ratus ribu setahun.

Ini masalah Pakatan terutama PKR yang sibuk menyalak tentang Utusan. Tak ada orang nak baca Selangorkini.com…manakala versi cetak pulak berlonggok kat Pusat Khidmat. Kat Kedah aku tak tau apa. Harap baca Kedah Lanie saja. Kat Penang nasib baik ada Din Binjai dan Zul Mamak. Tu pun dok harap FB. Blog depa pun makin lama makin gersang.

Bila kita bagi tau, macam-macam alasan. Yang tu tak boleh, yang ni tak boleh.

Pirrrah!! Iban kat Sarawak pun boleh buat Radio Free Sarawak, tapi empat negeri Pakatan nak buat suratkhabar pun tak boleh.

Dalam PRU 13 akan datang, nak harap sapa? Nak harap Utusan dan TV3 buat laporan seimbang? Mampuih pi la kat hangpa.

Dalam PRU 13 akan datang, blog masih memainkan peranan. Tetapi oleh kerana Pakatan buat tak tau kat blogger..blogger nak buat apa? Anak bini kena tanggung jugak. Dan apa akibatnya?

http://2.bp.blogspot.com/-CLTBIUgrSqw/TcEos4nDf0I/AAAAAAAAA5A/apsfOj5HCW8/s1600/Alexa-03052011.png

Blog-blog pro-BN sudah mengambil alih ruang siber. Kalau dulu Top10, PR menang 9-1, sekarang sudah tewas 3-7. Dalam top 20, dulu menang 16-4, sekarang sudah tewas 8-12. Dalam Top50, dulu menang 37-13, sekarang sudah tewas 22-28.

Kalau dulu blog-blog pro-Pakatan Rakyat menguasai hampir 80% pelayar-pelayar blog-blog politik, sekarang sudah tinggal hanya 35%.

Tapi jangan risau. Blog Matsamankati hanya tau mengkritik. Bukan tau macam mana nak bagi teguran membina.

Dan jangan risau. Bila kalah nanti sudah ada alasan yang disediakan.
Pakatan tewas kerana maklumat tak sampai kepada pengundi.
Pakatan tewas kerana Utusan berbohong. Pakatan tewas kerana konspirasi TV3.

Kepala bapak hangpa.

Admin KedahLanie - depanie tau ka sapa dia minah ALEXA tuuu...???

10 ulasan:

usin berkata...

mcm kecewa ja bro. tabiat org kita. bila kalah carik la alasan. yg pasti mesti salah pihak lawan. standard punya spin. istilah KEPALA BAPAK HANGPA memang sesuai sgt....

Tanpa Nama berkata...

"KEPALA BAPAK HANGPA" dgn marahnya jari telunjuk menunjuk kemuka lawan sementara jari hantu,jari manis dan jari kelenking menunjuk kemuka sendiri..1 vs 3.. lalalalalalala..

melayu bangkit berkata...

hahaha.. lawak bai.. tu la hampa usaha sungguh2 jgn asik dok kona ja.. try sekali sekali straight sama.. gud luck bro :)

Tanpa Nama berkata...

org syh jadi pembangkang, hampa nak jadi gomen. Bila jadi gomen, tak cerdik2 jugak..org lain letak bukti, hampa huloq alasan..baik hampa jadi gomen rumah sendiri...

Tanpa Nama berkata...

Pak Sheh buat hal, dah tak larat nak spin...

PAPA GOMO berkata...

maaf aku masuk campur urusan blogger pembangkang. barangkali mat saman kati silap dalam artikel ini. bukan PR tak hargai Blogger tapi hangpa je yang tak dapat.

aku pelik kenapa yang di tabur duit pada Blogger ni orang yang sama je apa dalam pembangkang takda blogger lain ke?

aku ada bukti mengenai hal ini yang aku dah simpan dalam sebulan. InyaAllah akan ku dedahkan hal ini nanti.

pada aku walaupun blogger Pro kerajaan BN ataupun Pro Pembangkang kita semua sama. memperjuangkan parti masing masing.

Harap Mat Saman Kati dan seangkatan dengannya Tabah dalam hal ini.

Kepada Puak Blogger Pembangkang yang dok Makan Duit RATUSAN RIBU dari PR tu hangpa tunggu lah. AKu bogelkan nanti.

Kesian dengan blogger Pro Pembangkang yang berjuang tapi kerana tak pandai Bodek maka duit Broadband pun tak dapat nak di bantu.


Salam Perjuangan

anti bohmau berkata...

kami pun tak dapat limaret pun! tapi rasa2 berblog ni perlukan jiwa yg kental...kalau duit jadi ukuran, hancussss perjuangan!

kalau oghang kata pas dah jadi materialistik hang jgn kata KEPALA BAPAK HANG plak!

TAHNIAH GOMO!! SPORTING BRO!

Bingai @ Bangang berkata...

Aku setuju dgn gomo. kita bloggers sama saja walaupun bertentangan aliran. Perjuangan berdasarkan kepercayaan tetapi apabila entri kita menjadi sumber maklumat dan copy n paste bagi blogger yang mendapat bantuan, pehal? Bukankah duit tu duit rakyat juga? bukankah bloggers macam matsamankati juga rakyat?

Minta Rais Yatim keluarkan peruntukan akta siber tentang hakmilik artikel yang tak boleh dicopy n paste. Papa gomo boleh bogelkan bloggers yg dok dapat sponsor tapi tak buat kerja terutama yang copy n paste jer.

Aku tak nak memana peruntukan tapi aku simpati pada bloggers yang berjuang bermati-matian demi kepercayaan mereka tetapi hasil kerja mereka dinikmati oleh segelintir pembodek samada pro-pembangkang atau pro kerajaan.

Bogelkan cepat mereka-mereka ini PapaGomo!!!

Tanpa Nama berkata...

tersentuh hati aku baca entri korang.Sepakat tolak kejahatan.Kalau pemimpin mana2 parti mcm korang kan best.yang salah tetap ckp salah.Subur Islam kat Malaysia dan Aman Bangsa Melayu...

Tanpa Nama berkata...

Salam, kepada blogger2 baik pro BN atau pro PR, buat liputan atau bagi maklumat tu biak yg betui, jgn fitnah,maklumat tak ada fakta kat rakyat terutama orang melayu. takut yg rugi nanti org melayu sendiri. bangsa lain bersatu dlm semua perkara, akhirnya malaysia dijajah oleh bangsa dlm malaysia ni. Agama rasmi pun dah jadi kristian. nak buat apa lagi.